Stanowisko Konwentu WSG

24cze2022

Członkowie Konwentu  doceniając i w pełni popierając  dotychczasowe działania  Honorowego Konsulatu  Ukrainy w Bydgoszczy  w osobie Konsula prof. hon. Krzysztofa Sikory i licznej rzeszy współpracowników oraz wolontariuszy w zakresie pomocy uchodźcom z Ukrainy uznają za wskazane dołożyć wszelkich możliwych z naszej strony działań i  starań  w zakresie pomocy  w  pracach Konsulatu Honorowego Ukrainy w Bydgoszczy  oraz rozpropagowaniu  już dokonanych prac.

Mając powyższe na uwadze członkowie Konwentu WSG zobowiązują się do przeanalizowania wszelkich możliwych z naszej strony  form  pomocy dla uchodźców z Ukrainy, która może być  realizowana  przez Konsula Honorowego Ukrainy  i stosowne w tym zakresie przekazać na ręce osób realizujących  pomoc w ramach Konsulatu.
Niezależnie od powyższego członkowie Konwentu WSG uważają za stosowne  szersze rozpropagowanie  ogromu dokonań i zaangażowanie do  kontynuacji  działań pomocowych Konsulatu  Honorowego Ukrainy  jeszcze szerszego grona osób i podmiotów gospodarczych.

W imieniu członków Konwentu WSG
Romuald Kosieniak

Wyższa Szkoła Gospodarki
85-229 Bydgoszcz